De Duurzame Bij

DDB organiseert in 2016 een internationale conferentie over de zwarte bij  

zondag 16 augustus 2015

 

2016 SICAMM Conference in Nederland

 

In juli heeft een delegatie van het bestuur van de DDB twee dagen ideeën uitgewisseld met een delegatie van de internationale organisatie SICAMM voor de bescherming van de Europese zwarte bij (Apis melliferae melliferae). Wij hebben contact gezocht met het bestuur van SICAMM omdat DDB geïnteresseerd is in de varroa – tolerante eigenschappen van de Europese zwarte bij die misschien bij de zwarte bij sterker ontwikkeld is dan bij de andere rassen.

Bovendien is door de hybridisering met o.a. de carnica (Apis melliferae carnica) of ligusta (Apis melliferae ligustica) de zwarte bij bijna uit Europa verdwenen volledig verdwenen.  

SICAMM staat voor :”Societas Internationalis pro Conservatione Apis melliferae melliferae" (International Association for the Protection of the European Dark Bee) (www.sicamm.org). SICAMM organiseert elke twee jaar een internationale wetenschappelijke conferentie.

 

Tijdens de bijeenkomst half juli is besloten de 2016- SICAMM conferentie van 20-23 oktober (2016) in samenwerking met DDB te organiseren. Voor de locatie  is gekozen voor Conferentie Centrum De Werelt in Lunteren. Details over programma en organisatie volgen zo spoedig mogelijk.  

 

Nog geen reacties Reageer zelf