De Duurzame Bij

Links 

https://limburgsezwartebij.be/

De Limburgse Zwarte Bij (LZB vzw) zet zich in voor promotie en behoud van onze inheemse honingbij  Apis mellifera mellifera, de zwarte bij of ook wel kortweg Mellifera genoemd.

 

http://bbvbuckfast.sharepoint.com/Pages/default.aspx

BuckfastBelangenVerenigd heeft een werkgroep opgericht die zich actief bezig gaat houden met selectie van varroatolerante Buckfast bijen.

 

http://www.bijenhouders.nl

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van bijenhouders, gehuisvest in het Bijenhuis in Wageningen.

 

http://www.bee-house.eu

Het Vlaams Vulgarisatiecentrum voor Bijenteelt, afgekort VVCB, stelt zich de ontwikkeling van de bijenteelt ten doel.

 

http://www.beebreed.nl

http://www2.hu-berlin.de/bienenkunde/ZWS

Beebreed is een programma dat ontwikkeld is om teeltwaardes van bijenvolken te schatten. Daartoe worden door imkers gegevens verzameld van diverse kenmerken die door de imkers worden ingevoerd in een gegevensbestand van het Länderinstitut für Bienenkunde Hohen Neuendorf e.V.

 

http://www.beemonitoring.org

Het internationaal wetenschappelijk netwerk Coloss heeft projecten opgezet om de onderliggende oorzaken van de bijensterfte op te sporen en te onderzoeken. Beemonitoring verzamelt internationaal gestandaardiseerde gegevens over bijensterfte. In Nederland wordt het onderzoek uitgevoerd door het Nederlands Centrum Bijenonderzoek.

 

http://www.verenigingvancarnicaimkers.nl

Vereniging van Carnica Imkers: van imkers voor imkers.

 

http://www.anibijen.nl

De  algemene Nederlandse Imkersvereniging (ANI) is een landelijke imkersorganisatie met als doel de bijenteelt in al haar facetten te bevorderen en op te komen voor de belangen van de imkers. De vereniging is opgericht op 10 november 1934.